четвер, 22 січня 2015 р.

Обласний круглий стіл «День Соборності України в історичному та сучасному контексті»


22 січня 2015 року на базі Краматорської ЗОШ № 35 відбулося засідання обласного круглого столу «День Соборності України в історичному та сучасному контексті», у якому взяли участь представники мм. Артемівська, Дружківки, Дзержинська, Костянтинівки, Краматорська, Красного Лиману, Маріуполя, Слов’янська,  Олександрівського р-ну.

Учасників круглого столу урочисто привітали тематичною радіолінійкою учні Краматорської ЗОШ № 33 (директор Рідош М.І., заступник директора Куликова Т.О.).
Відкрила засідання проректор Донецького облІППО Бурцева Ю.О., яка привітала присутніх зі святом і наголосила, що цьогорічне святкування його – найактуальніше в Україні і Донбасі. Від імені учасників і журі обласного конкурсу «Учитель року – 2015» з номінації «Українська мова і література» Юлія Олександрівна оголосила думку, що рідна мова – це основа єднання нації.
Відео-привітання надійшло також зі Слов’янської ЗОШ № 11, де щойно завершився обласний етап конкурсу «Учитель року» у номінації «правознавство».  Журі конкуру та учасники привітали громаду зі святом і висловили сподівання, що збереження соборністі українских земель і народів – справа кожного українця.
Доповідачем виступила Яковенко Юлія Леонідівна, кандидат історичних наук, доцент ДІТМ, співдоповідачем – Мамаєва Ганна, учениця 11 класу Краматорської української гімназії, дійсний член МАН. Доповідачі актуалізували  відомості про історичну пам'ять Дня Соборності та нагадали генезис ідеї соборності української держави з часів гетьмана Б.Хмельницького до сьогодення.
В обговоренні взяли участь Зубова Л.М., керівник ММО учителів суспільних дисциплін м. Краматорська, заступник директора Краматорської ЗОШ №25 Фукаревич О.В., завідувач кафедрою суспільних дисциплін Краматорської української гімназії Бородай О.В., керівник гуртка «Пам'ять» Краматорської ЗОШ № 26 Печерська О.В., інші учасники круглого столу.
Учасники круглого столу дійшли висновку, що в цих непростих умовах саме освіта залишається консолідуючим чинником суспільства, а сучасний педагог своїм небайдужим ставленням сприяє вихованню патріотизму  та громадянськості у школярів, які є майбутнім держави.









Немає коментарів:

Дописати коментар