понеділок, 23 березня 2015 р.

Вебінар з теми «Патріотичне виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості дошкільника»

25 березня, згідно з планом роботи облІППО розпочинає роботу вебінар з теми «Патріотичне виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості дошкільника», на якому дошкільні заклади області представлять свої напрацювання в цьому напрямку.
З огляду на ситуацію, що склалася в нашому регіоні питання патріотичного виховання підростаючого покоління стоїть дуже гостро. Сподіваємося побачити не формальний підхід до проблеми, а дійсно практичний шлях формування патріота своєї Батьківщини. Наші вихованці ще тільки починають пізнавати серцем велич та красу України, затишок рідного міста, любов родинного «гніздечка», проте і в їх тендітних душах формуються начатки справжнього патріотизму, якого зараз так потребує наша країна. З маленького починається велике!

Після ознайомлення з матеріалами вебінару можна залишити свої відгуки, питання, пропозиції. Будемо вдячні за будь-яку думку.
Лейтмотивом нашого заходу обрано слова Василя Симоненка, що, на наш погляд, якнайкраще відображають серцевину теми вебінару.

Виростеш  ти,  сину,  вирушиш  в  дорогу,
Виростуть  з  тобою  приспані  тривоги.

У  хмельні  смеркання  мавки  чорноброві
Ждатимуть  твоєї  ніжності  й  любові.

Будуть  тебе  кликать  у  сади  зелені
Хлопців  чорночубих  диво-наречені.

Можеш  вибирати  друзів  і  дружину,
Вибрати  не  можна  тільки  Батьківщину.

Можна  вибрать  друга  і  по  духу  брата,
Та  не  можна  рідну  матір  вибирати.

За  тобою  завше  будуть  мандрувати
Очі  материнські  і  білява  хата.

І  якщо  впадеш  ти  на  чужому  полі,
Прийдуть  з  України  верби  і  тополі.

Стануть  над  тобою,  листям  затріпочуть,
Тугою  прощання  душу  залоскочуть.

Можна  все  на  світі  вибирати,  сину,
Вибрати  не  можна  тільки  Батьківщину. 


19 коментарів:

  1. Татьяна Муратова25 березня 2015 р. о 00:52

    Дуже зацікавив матеріал із м. Констянтинівка. особливо розділ "Продметно-розвивальне середовище"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Досвід колег м.Костянтинівка є не тільки актуальним. Він життєвий і повністю відповідний завданню вебінара: запобігти формальному підходу до проблеми патріотичного виховання у формуванні особистості маленького громадянина. Вдячні за те, що поділилися такими змістовними матеріалами. ДНЗ№31 "Мир"

      Видалити
  2. Лариса владимировна25 березня 2015 р. о 01:00

    Я тоже внимательно перечитала этот же раздел. Решила, что проведу занятие совместно с родителями по теме"Подвір "я та господарські побудови козаків" и конкурс на лучший макет по этой теме. Лучшие совместные работы детей и взрослых дополнят уголок группы по патриотическому воспитанию.

    ВідповістиВидалити
  3. Тетяна Муратова25 березня 2015 р. о 03:21

    Добропілля, ми теж співпрацюємо із школою мистецтв. дуже рада, що це не тільки розширює наші педагогічні форми роботи, а й збагачує дітей новими друзями. Константинівці особливе привітання. Для занять дитячого клубу"Кобзарики-дошколярики" зможу використати практичний матеріал - рухливі козацькі ігри. Дуже сподобався досвід роботи з проекної технології ДНЗ №150. Розумію ,як професіонал, яка велика робота стоїть за словіами міні - проект. Особливе "спасибі" дитячим садкам, які представили на конкурс систему роботи з патріотичного виховання. це є прикладом для нашої методичної роботи.

    ВідповістиВидалити
  4. Людмила Березюк25 березня 2015 р. о 03:29

    Матеріали Миколаївського дитячого садка дуже зацікавили. Зараз у мене група дітей 4 року життя. У своїй подальшій роботі з патріотичного виховання ваш досвід роботи буде для мене прикладом систематизації.

    ВідповістиВидалити
  5. Мы очень хотим расширить возможности патриотического воспитатия наших детей. Музыкальный работникТатьяна Муратова может обучать детей игре на бандуре. Подскажите, где можно приобрести две детских бандуры?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Стягунова О.О.26 березня 2015 р. о 11:10

      Бандура - це дійсно душа української музики. Думаю, що вашим дітям дуже цікаво на заняттях Тетяни Муратової. Стосовно придбання бандур: продаються лише в музичних крамницях, або беруться на прокат в музичних школах.

      Видалити
  6. Дуже сподобався досвід роботи з проекної технології ДНЗ №150. Розумію ,як професіонал, яка велика робота стоїть за словіами міні - проект. Особливе "спасибі" дитячим садкам, які представили на конкурс систему роботи з патріотичного виховання. це є прикладом для нашої методичної роботи.Ми дуже хочимо розширити можливості патріотичного виховання наших дітей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З задоволенням познайомились з досвідами робот м. Маріуполя та м. Констянтинівка. Інноваційний проект ДНЗ №150 м. Маріуполя завантажили. Плануємо впроваджувати в освітній процес. Дякуємо колегам. Бажаємо подальших звершень.

      Видалити
  7. Стягунова О.О.26 березня 2015 р. о 11:06

    Дуже приємно, що ця важлива тема зацікавила дошкільний простір нашого регіону. Всі представлені матеріали демонструють великий практичний досвід дошкільних закладів. Дякуємо всім, хто поділився цим досвідом. Кожен заклад винайшов ту родзинку, яка зацікавила учасників вебінару, змусила замислитися над власним педагогічним пошуком. Сподіваємося на продовження цієї теми. Вразив музей вишиванки. Молодці!

    ВідповістиВидалити
  8. Виховання молодшого покоління на засадах духовно-моральних і патріотичних принципах - основа духовного становлення нації.Ця проблема набуває особливої уваги зараз коли переглянуто ціннісні суспільні орієнтації і йде розробка принципово нових підходів до формування духовного потенціалу підростаючого покоління. Тому досвід роботи ДНЗ №17 м.Костянтинівка вважаю найактуальнішим, цікавим і доступним.ДНЗ № 13

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Паламарчук Л.М.30 березня 2015 р. о 03:37

      На мою думку, заслуговує на увагу цікавий матеріал колег з м. Костянтинівки ДНЗ № 34 «КОЗАЦЬКА СПАДЩИНА». Дуже актуальна , на мій погляд, проблема виховання підростаючого покоління на історико-культурних та господарських традиціях рідного народу. Саме зараз, як ніколи, гостро постає необхідність відродження національних традицій, культури та духовності, позитивного історичного досвіду, справжньою скарбницею яких є козацька спадщина. Детально оформлений та представлений досвід роботи ДНЗ №34 м. Костянтинівки окреслює оригінальну систему роботи з дошкільниками, яку можна без зволікань застосовувати в дошкільному освітньому закладі. Дякуємо за творчий, нестандартний підхід. ДНЗ №30.

      Видалити
    2. Наталья Захарова30 березня 2015 р. о 04:40

      Проблема батьків і дітей, виховання підростаючого покоління стояла перед людством у всі часи. Тому одним із важливих і невідкладних завдань країни на сучасному етапі розвитку є виховання громадянина.
      На вирішення цієї проблеми спрямована робота дошкільних закладів м. Костянтинівка. Щоб дитина виросла доброю, сердечною, її серце має бути віддане комусь, якісь живій істоті: квітці, рослині, людині. Досягти цього – справа нелегка, але у дитинстві не може бути легкого виховання. Цікавим матеріалом поділився дошкільний заклад № 17. Вважаю що презентованим матеріалом може користуватись будь який заклад міста. ДНЗ № 10.

      Видалити
  9. Матеріал педагогів дошкільних навчальних закладів м.Костянтинівки націлює на формування культурно-ціннісних орієнтацій духовно-етичної основи особистості дитини, розвиток її емоцій, відчуттів, мислення, механізмів соціальної адаптації в суспільстві, висвітлюється процес національно-культурної самоідентифікації.
    Вебінар інформує педагогічну громадскість про нові підходи до патріотичного виховання та розвиток дошкільників. Узагальнює та розповсюджує кращий досвід роботи педагогів та педагогічних колективів. Дякуємо, ДНЗ №1

    ВідповістиВидалити
  10. Матеріал педагогів дошкільних навчальних закладів м.Костянтинівки націлює на формування культурно-ціннісних орієнтацій духовно-етичної основи особистості дитини, розвиток її емоцій, відчуттів, мислення, механізмів соціальної адаптації в суспільстві, висвітлюється процес національно-культурної самоідентифікації.Вебінар інформує педагогічну громадскість про нові підходи до патріотичного виховання та розвиток дошкільників. Узагальнює та розповсюджує кращий досвід роботи педагогів та педагогічних колективів. Дякуємо, ДНЗ №1

    ВідповістиВидалити
  11. Дякуємо за цікавий та пізнавальний вебінар! Багато матеріалів з тематики патріотичного виховання дуже зацікавили,а матеріали педагогів ДНЗ № 17 м. Костянтинівка "Педагогіка добра у спадщині Василя Сухомлинського" плануємо впровадити в освітній процес!

    ВідповістиВидалити
  12. Дякуємо за цікавий та актуальний матеріал з патріотичного виховання дошкільників. Практичні напрацювання педагогів м. Костянтинівки та м. Краматорська стануть у нагоді при формуванні духовності дитини. З вдячністю, педагоги ДНЗ №31 "Мир".

    ВідповістиВидалити
  13. Велику професійну зацікавленість викликала тема вебінару, адже проблема патріотичного виховання наразі є надактуальною. З практичної точки зору вважаємо дуже корисними наробки колег з м.Костянтинівка та м.Маріуполь.
    ДНЗ №8 "Півник"

    ВідповістиВидалити
  14. Дякуємо за цікавий матеріал, який стане у пригоді педагогам-практикам м.Маріуполь ДНЗ №84

    ВідповістиВидалити